Menu
EUR
Naar Marrakech tijdens de Ramadan | Wel of niet boeken?

Naar Marrakech tijdens de Ramadan | Wel of niet boeken?

Door: Club Nomad Reacties: 3

Een nieuw jaar! Nieuwe reisplannen! Wijzelf en zowat iedereen om ons heen is druk bezig met het plannen van reisjes voor 2020. Niet gek ook in deze grauwe en koude maand waarin we hopeloos verlangen naar de zon. Summer please come back! Ben je in Marrakech tijdens de Ramadan? Of ben je van plan om een citytrip te boeken naar Marrakech in deze periode? Wij zijn je voorgegaan en delen onze ervaring graag!

Wij zijn in 2018 tijdens de Ramadan in Marrakech geweest en hebben weinig verschil gemerkt in vergelijking met reisjes naar Marrakech in een andere periode. Eigenlijk gaat het leven in een grote stad zoals Marrakech gewoon door. Er wordt dan ook niet van toeristen verwacht dat ze meedoen, maar er zijn wel een paar dingen die handig zijn om te weten.

 

Souks Marrakech Marokko

 

Vlucht en verblijf
De Ramadan is dit jaar van 24 april 2020 t/m 23 mei. Over het algemeen zijn er in deze periode minder toeristen in Marrakech te vinden. Hierdoor is het vaak mogelijk om vrij voordelig een verblijf of vlucht te boeken. Wij zaten in een super fijn riad voor een fractie van de reguliere prijs en ook onze vlucht had een leuk prijsje. Whoop, whoop! Extra shopping money in the pocket! Het is namelijk onmogelijk om met lege handen de souks uit te komen.

Eten
Aangezien van toeristen niet verwacht wordt dat ze meedoen aan de Ramadan kan je overdag prima een hapje of drankje doen op een (dak)terras of in een restaurant, deze zijn namelijk gewoon geopend.
Alcohol wordt nog altijd op veel plekken in Marrakech niet geschonken. Tijdens de Ramadan kan het zo zijn dat er in een restaurant waar je normaal gesproken wel een wijntje kan bestellen ook geen alcohol geschonken wordt. Op straat eten en drinken vonden wij persoonlijk niet zo gepast, wij raden dan ook aan dit in een restaurant of op een terras te doen.

Overdag doen de locals hun boodschappen in de souks en wordt er uitgebreid en extra lekker gekookt. Na zonsondergang wordt er gegeten, men noemt dit Iftar. Het belangrijkste moment van de dag! Rond dit tijdstip kan het dan ook zo zijn dat je in een restaurant misschien wat langer op je maaltijd moet wachten omdat men zelf eindelijk kan eten. Meer dan begrip hiervoor natuurlijk! Daarnaast houden wij van lekker lang tafelen, dus vonden dit helemaal niet storend. 

 

Hotspot La Famille | Marrakech Marokko

 

Kleding
Wij vinden het persoonlijk altijd belangrijk respect te tonen en ons enigszins aan de cultuur van het land aan te passen. Aangezien Marokko een islamitisch land is doen wij dit door 'niet te blote' kleding te dragen. Je hoeft je niet te bedekken, maar je kan kleding met een diep decolleté of een mini rokje beter thuis laten. Dit geldt overigens niet alleen tijdens de Ramadan, maar is gedurende het gehele jaar niet aan te raden.

Souks
We horen je denken...  Zijn de winkels in de souks wel open?! Geen paniek, deze zijn gewoon open! Echter komt het allemaal wel wat later op de dag op gang dan normaal gesproken. De winkeltjes openen namelijk pas tegen het eind van de ochtend en ook op straat is het rustiger. Hallo, Instawaardige foto's!

Rond zonsondergang kan je een dichte deur of stok voor de deur van een winkeltje treffen, het teken dat ze gesloten zijn. Op dit moment is de eigenaar waarschijnlijk naar de moskee voor het gebed of een hapje aan het eten. Vaak neemt een vriendelijke buurman het op dat moment even over of kom op een later moment terug. Veel winkeltjes zijn gesloten en in andere wordt er rond deze tijd gegeten, vaak in groepjes. Ga niet naar binnen, maar wens ze smakelijk eten zodat ze ongestoord van hun maaltijd kunnen genieten.

Als je uitgebreid wilt shoppen, kan je dit dus beter overdag doen. In de avond is het goed vertoeven op het Djemaa el Fna plein. Hier ontmoet men elkaar en is het een gezellige drukte van belang. Of neem een kijkje bij de Koutoubia-moskee, waar het zo druk kan zijn dat ze tijdens het avondgebed op het plein zitten!

 

Souks Marrakech Marokko

 

Tijd
Tijdens de Ramadan wordt de klok in Marokko een uur verzet. De klok gaat 1 uur terug naar wintertijd. Ook is het handig om voordat je iets gaat bezichtigen de openingstijden te checken, deze kunnen namelijk afwijken van de reguliere tijden. Tijdens het Suikerfeest zijn veel winkels, restaurants en bezienswaardigheden gesloten. Houd hier rekening mee tijdens het boeken!

Conclusie
Zoals je ondertussen vast al wel gemerkt zal hebben is onze ervaring zeer positief! Wat ons betreft zijn er geen redenen om dat ticket niet te boeken! De sfeer was heel gemoedelijk en we vonden het erg leuk en interessant dit stukje cultuur eens van dichtbij te zien. Dit was een heel bijzondere ervaring op zich! Hetgeen waar reizen toch eigenlijk ook om draait, andere tradities en culturen ontdekken! Stel een lokale inwoner dan ook gerust wat vragen, want ze vertellen je er graag meer over!

 


Reacties (3)

gravatar
https://Ukrain-forum.biz.ua/
Geplaatst op 2024-07-08 07:30:48
Hello thjis is kinnda of off topic but I was wanting to know if blogs
use WYSIWYG editors or if you hzve to manually code with HTML.
I'm starting a blog sookn but have no coding knowlege so I wanted to get
advice from someone with experience. Any help would be enormously appreciated! https://Ukrain-forum.biz.ua/
gravatar
https://Ukrain-Forum.biz.ua/
Geplaatst op 2024-07-07 15:56:24
Thanks for any other excelloent article. The place
else may just anyone get that type of info in such a perfectt manner of writing?

I have a presentation subsequent week, and I'm at the search for such info. https://Ukrain-Forum.biz.ua/
gravatar
Https://Ukrain-Forum.BIZ.Ua
Geplaatst op 2024-06-29 19:17:58
naturally like your web site but you have to take a look att the spelling
oon several of your posts. A number off thbem are rife with spelling
issuues and I to find it very bothersome to inform
the reality on the oother hand I'll definitely come back again. https://Ukrain-Forum.BIZ.Ua/

Tags

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze acties en nieuwe collecties!
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €150,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!